Иновация за строителите – Баумит СтарКонтакт бял

Иновационната лепилно-шпакловъчна смес спестява време, пари, облекчава труда и осигурява комфорт

  • за всички видове топлоизолационни плоскости
  • висока якост, еластичност и паропропускливост
  • отлично сцепление
  • без грундиране преди полагане на последващо покритие

Детайли

PVC улуци – някои производители предлагат 10-годишна гаранция!

Улукът е съществена съставна част на предпазването на покрива и къщата от наводнение. Той събира водата, която тече по наклона на покривната конструкция и пада в една допълнителна тръба и оттам пада върху земята.

Като материал се обсъждат различни материали – титан цинк, мед, алуминий, пластмаса, а в най-нови времена – и благородна стомана. Също така улуците за покрив могат да имат различни форми, с различно напречно сечение. Освен полукръглите или формите тип кутийка, има също така овални, макар и рядко се предлагат и в триъгълна форма.

Детайли

Термопомпите в нискоенергийното строителство

Понятието “нискоенергийни сгради” е свързано със специфичен проект на изпълнение, който се осъществява в няколко направления – качествен стъклопакет за прозорците и значително по-дебела изолация, изграждане на вентилационни системи с рекуперация или монтиране на термопомпи, фотоволтаици и др.
Строителството на подобни сгради отдавна се е наложило в развитите страни във връзка с постоянно нарастващите нормативни изискванания към осигуряване на по-добър комфорт на обитаване, намаляване на вредните емисии на въглероден диоксид в околната среда и в опита да се редуцира енергията за отопление.

Детайли